Vegan rendang van fruitjack

Een leuk veganistisch gerecht met jackfruit in de hoofdrol. Makkelijk om te maken en zelfs de carnivoren onder ons zullen dit heerlijk vinden door de vlezige structuur die jackfruit krijgt na het stoven!

Personen

4

Tijd:

2hrs 45min

Calorieën

610

Maaltijd:

Diner

Introductie:

Over dit recept

Door: Helen van Kuijk

Rendang is van oorsprong een Minangkabaus gerecht,maar tegenwoordig in heel Indonesië te vinden. Meestal gemaakt van rundvlees, echter heb ik een variatie gemaakt met jackfruit. Doordat jackfruit weinig smaak van zichzelf bevat en een vlezige structuur heeft is dit een leuke vervanging van vlees.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ingredienten

  • 2 blikken Jackfruit in brine, dus niet in siroop
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 4 verse limoenblad (djeroek poeroet) in vriesvak bij de toko
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml (Liefst die van Fairtrade)
  • 200 ml kokendheet water
  • 1 eetlepel miso (gefermenteerde sojabonenpasta)
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels gemaken komijn
  • 4 kemirienootjes of 1 eetlepel kemieriepasta
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel verse gember geraspt of gemberpasta
  • 4 tenen knoflook
  • 4 flinke sjalotten (banaan)
  • 4 lomboks (pepers)

 

Stap voor stap instructie

Stap 1

Maak eerst een boemboe door alle ingrediënten van de boemboe bij elkaar te doen in een keukenmachine en tot een pasta te draaien.

Stap 2

Laat in de tussentijd de jackfruit uitlekken en spoel de jackfruit goed om onder koud stromend water.

Stap 3

Fruit de boemboe aan in een scheutje olie (zonnebloem/arachide/wokolie) zodra de aroma’s loskomen voeg je de jackfruit erbij en roer goed om.

Stap 4

Los een eetlepel miso op in het kokendhete water en voeg bij de rest.

Stap 5

Kneus de stengels citroengras door er met de achterkant van je mes zacht op te slaan. Dit doe je door de aroma’s los te krijgen. Voeg dit samen met de limoenblaadjes toe aan het mengsel. Laat dit alles op zacht vuur smoren. Met gesloten deksel.

Stap 6

Na ongeveer 30 minuten voeg je het blik kokosmelk toe en laat nog ongeveer 45 minuten zachtjes smoren.

Stap 7

Haal vervolgens de sereh en de limoenblaadjes eruit en trek de zacht geworden jackfruit los met 2 vorken.

Eetsmakelijk!

Lekker met rijst en zoetzure groenten!

Meer recepten

Recept 2

Recept 3

Recept 4